CalPERS Headquarters
27

CalPERS Headquarters

Location

California Pension Service (CalPERS) Building – Sacramento California USA

Specifications

To provide efficient drainage under 10,000 m2 of landscaped areas positioned over underground parking areas, to withstand the weight of onsite mechanical equipment, during the installation of soil mix and to bear the weight of large tree plantings.

Solution

VersiCell interlocking panels were positioned directly onto the waterproofing membrane, providing membrane protection and covered with geotextile. Planting media was positioned on the geotextile and turf and plant species installed. VersiCell, unlike cuspated drainage sheets, when covered with a minimum 100mm of soil mix, withstands the weight of bobcats and other mechanical equipment during the installation of soil mix. VersiCell also resists the weight of large newly established and mature tree species. VersiCell is three times more efficient than dimpled drainage sheets in capturing and transporting sub-surface water and does not suffer from severe restriction, caused by geotextile sagging between dimples, in cuspated drainage sheets.

Read more
24

Dolans Bay Residence

Location

Dolans Bay – NSW Australia

Specifications

To provide insulation and drainage layer over which decorative pebbles are to be laid on 1200m2 roof area of the townhouse.

Solution

VersiCell 1m2 panels were interlocked and positioned on the waterproofing membrane. Pebble stones were then placed directly on to the installed VersiCell panels to a depth of 50mm creating a decorative protective shield insulating the waterproofing membrane against UV exposure and helping to control temperature extremes.

Read more
Putrajaya International Convention Centre, Kuala Lumpur

Putrajaya International Convention Centre

Location

Putrajaya International Convention Centre – Putrajaya, Malaysia

Specifications

To provide efficient drainage of excess subsoil water over the large intensive green roof area encircling the building.

Solution

VersiCell modules were interlocked into large panels and installed over the waterproofing membrane forming an immediate protective layer above the membrane. Geotextile was then laid over the VersiCell and planting soil positioned on top followed by planting of various colourful plant species arranged in attractive patterns. VersiCell provides the drainage cavity necessary to facilitate the efficient discharge of excess sub-soil water eliminating the need for a gravel course. The landscaped garden is beautiful and provides insulation against extreme temperatures for the building interior.

Read more
18

Singapore Flyer Building

Location

Singapore Flyer  – Marina Bay, Singapore

Specifications

To provide efficient drainage of excess subsoil water from planter boxes on the top deck and perimeter rim and landscaped centre courtyard of the terminal building and the intensive green roof of the adjoining car park.

Solution

VersiCell modules interlocking both vertically and horizontally were positioned over the waterproofing membrane in both the open landscaped areas and the inner walls of the planter boxes and covered with geotextile. Planting media was positioned on the geotextile and turf and plant species installed. Gatherings and functions are held on the landscaped car park rooftop and the landscaped green areas of the terminal building are aesthetically pleasing and help to keep the building interior cool.

Read more
13

Marina Barrage

Location

Marina Barrage – Marina Channel, Singapore

Specifications

To provide efficient drainage and waterproofing membrane protection under 14,000 m2 of turfed areas over the sloping roof of the Marina Barrage.

Solution

VersiCell lightweight interlocking modules were positioned directly onto the waterproofing membrane immediately forming an insulation layer protecting the membrane and then covered over with geotextile. Planting media was then positioned on the geotextile and turf installed. VersiCell’s lightweight structure, high compressive strength, rapid water capture and highly efficient drainage capability as well as its ability to be easily joined into large panels on site made it the ideal drainage module for the extensively large sloping roof of the Marina Barrage.

Read more
woodlands2

Greenwood Sanctuary @Admiralty

Location

Greenwood Sanctuary @Admiralty – Singapore

Specifications

To provide facility for infiltration and filtration of stormwater before discharge into the local storm drain network and creating dry pond features in the park.

Solution

Eleven pits were excavated to specification in the compound of the park. Each pit is compacted and levelled with a layer of coarse sand and lined with geotextile. VersiTank units were positioned in the pits according to pre-planned designs and covered over with geotextile lapped and sealed at all joints to envelope each tank.

 

The geotextile allows rainwater to readily pass but ensures that solids, including mud and clay, are filtered and prevented from entering the tanks below. Sand is levelled over the geotextile and topped with a coarse aggregate layer.

 

Pipes were then installed connecting the tanks either directly to a discharge outlet or to other inter-connected underground tanks sharing the same discharge outlet. Subsequently a fine aggregate layer is added and finished with sand to create dry pond features.

Read more
86

Orchard Central Mall

Location

Orchard Central Mall – Singapore

Specifications

To provide a modular green wall system to enable vertical greening of a series of 3 high walls totalling 160 m2 and a section of the corridor on the 11th storey and 2 separate lower walls on the 12th storey totalling 45 m2.

Solution

Anchoring pilasters were welded onto steel support beams installed onto the walls. VGMs, comprising a geotextile bag filled with soil-less lightweight planting media were pre-planted in a nursery environment to allow for plant establishment. The VGMs were encased in metal support frames on-site and mounted onto the pilasters and a drip irrigation system installed. This green wall system allows easy mounting and dismounting of individual VGMs for maintenance or replacement if necessary. The green walls complement and create the atmosphere for al fresco dining on the 2 uppermost floors of the Mall.

Read more