The Ng Teng Fong General Hospital which is located in Jurong and catering to residents in western Singapore, give a totally new perception to patient stay in hospitals.

Moving away from traditional hospital design, the wards feature an innovative herringbone concept where ‘every patient has a window’. This is not only for aesthetics but it lowers the chances of cross-infection while allowing generous spaces for clinical bedside care.

Greenery has been strategically planted outside every window by each bed. Hence, each window offers soothing views of lush greenery, thereby creating a conducive healing environment for patients.

To further enhance this green, healing environment, E-Decks with water feature were built outside some levels of the wards so patients, visitors and loved ones may seek solace on the terraces where outdoor tables and chairs have been placed amongst the landscape. These E-Decks made up of composite wood decking and metal bearers were supported by Elmich VersiJack® pedestals.

VersiJack® is a height and slope-adjustable pedestal engineered to reduce material, construction and lifecycle costs and is manufactured from recycled materials which meet RoHS requirements and supports green label certification.

Elmich is proud that VersiJack® pedestals at the Ng Teng Fong General Hospital have contributed to the project clinching the Building Construction Authority‘s Green Mark Platinum Award in recognition of the building’s effort to incorporate environmentally sustainable design in the built environment.








changi4 changi5



Client / Developer: Ministry of Health, Singapore; Jurong Health Services
Architect: CPG Consultants Pte Ltd
Design Consultant: Studio 505
Hospital Planning Consultant: HOK
Landscape Consultant: Peridian Asia Pte Ltd
Main Contractor: GS Engineering & Construction
Pedestal Installer: Alliancz International Pte Ltd
Pedestal Manufacturer: Elmich Pte Ltd

Read more about the application here